In acest weekend a avut loc cea de-a noua editie a competitiei „Saint George, City of Debate”, organizata de Asociatia de Tineret Ecou și ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica).
Lansata in 2007, cu numai patru echipe, Saint George, City of Debate s-a transformat treptat intr-un eveniment de mare amploare, in prezent putand fi considerata cea mai mare competitie din Europa, avand in vedere numarul impresionant de participanti care a ajuns pana la 128 de echipe in editia precedenta.
„Anul acesta au fost 124 de echipe care s-au inscris si au platit taxa de participare, 88 de arbitri si 103 voluntari, in total 560 de participanti”, a declarat coordonatorul evenimentului, Madalin Guruianu.
Cele trei motiuni anuntate, dintre care ultima este pregatita pentru finalisti, au fost:
- Acest Parlament considera ca pentru Romania ar fi fost mai bine daca statele europene nu isi deschideau pietele de munca;
- Acest Parlament crede ca dreptul la libera exprimare nu include dreptul de a ofensa religii.
- Acest parlament ar introduce Arabia Saudita ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU.
Directorii de turneu au fost Calin Muresanu si Radu Tiganas, ambii cu carti de vizita impresionante in dezbaterile academice din tara, dar si din strainatate.
Avantajele participarii la Saint George, City of Debate sunt multiple. Pe de o parte, cei care se inscriu la aceasta competitie isi dezvolta abilitatile de comunicare si capacitatea de a gasi argumente din perspective pro si contra fata de orice subiect. In felul acesta li se incurajeaza spontaneitatea si spiritul combativ, nedepasind limitele decentei. Pe de alta parte, competitia ii ajuta pe participanti sa scape de inhibitii si sa se descopere pe ei insisi intr-o formula pe care nici nu o banuiau ca existand in forurile lor interioare.
„Cred ca e foarte important de remarcat ca, de obicei, competitiile, cand cresc ca si numar de participanti, tind sa-si piarda din autenticitate sau din calitate si este extraordinar tocmai faptul ca la Sfantu Gheorghe se intampla invers. Adica, de la an la an, sunt tot mai multi oameni, sunt mai multe activitati, premii, sponsori”, spune Bianca Dragomir, ambasadoare de tineret a Romaniei la Organizatia Natiunilor Unite (ONU) si fosta participanta si directoare a turneului Saint George City of Debate. (A.D.).